Lucie was bestuurslid en penningmeester van womenontheweb.nl in de periode 2000/2006. Lucie was ook degene die toen de Grote Cursusdagen in de School voor de Toekomst voor elkaar wist te boksen.

Ik zat samen met Lucie in dat bestuur. Het was fijn samenwerken met haar, deskundig, nuchter en betrokken als ze was, en met haar zo eigen gevoel voor humor. Een verder volkomen onbegrepen en gedeelde slappe lach tijdens een vergadering was ons dan ook niet vreemd. Ook na die bestuursperiode hebben we contact gehouden en (on)regelmatig ons lief en leed gedeeld.

En verder schieten alle woorden tekort, want wat is het ongelooflijk snel gegaan. De vorige keer dat ik Lucie zag was er nog niets aan de hand, maar was er wel het nodige gebeurd in onze levens, zoals ook het overlijden van haar zus. We hebben urenlang bijgepraat, aan een tafeltje ergens in Blaricum. Die laatste ontmoeting was intenser dan anders en is me ook daarom nu zeer dierbaar. Onze volgende afspraak mocht niet meer zijn.

Eind vorig jaar begon Lucie zich niet goed te voelen en in november kreeg ze de diagnose ALS, de spierziekte waar een jaar eerder haar zus aan was overleden. Voor Lucie is die lange lijdensweg bespaard gebleven, hoewel ze nog vol vechtlust was. Het is allemaal heel erg snel gegaan en ze is deze week op 23 maart overleden. Lucie is 66 jaar geworden.

Lucie was bestuurslid van Women on the Web en ook jarenlang betrokken bij het HCC als bestuurslid, het HCC Magazine en het blad Computer!Totaal. Daarnaast was ze werkzaam in het VMBO-onderwijs, waar ze met passie over haar leerlingen kon vertellen.

Het leven glipte op het laatst ‘als zand tussen haar vingers door’, zoals ze zei, maar geleefd heeft ze en haar nagedachtenis, eigenheid en kracht zullen me blijven inspireren. Rust zacht, mooie, lieve, bijzondere en krachtige vrouw.

385 keer gelezen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *