Piri Piri betekent rode peper (in het Swahili), komt oorspronkelijk uit Amerika en is door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht. Daar werd het al snel deel van een kruidenmix en werd er ook olie van gemaakt. De Portugezen namen die olie weer mee terug en vanuit Portugal begon het zich over de hele wereld te verspreiden.

piri piri - foto: Marian de Jong

Piri Piri bestaat in de meest eenvoudige vorm uit olie, cayennepeper, chilipeper en keukenzout. Een veelgebruikte variant bestaat uit een handgemalen mengsel van de Spaanse paprika, sel gris (Frans zeezout), piri piri pepers, oregano, gember, cardamom, knoflook en uiensnippers.

Piri Piri kun je hier nu als saus, kruiden of olie kopen. De kruiden kun je in de supermarkt kopen, de saus bij een Portugese winkel bij mij om de hoek: Casa Bocage. De Fair Trade winkels verkopen de Piri Piri (wok)olie.

Waarom ik voor Piri Piri koos?

Alles voor een nieuwe bedrijfsnaam leek al bedacht, en elke URL geclaimd. Alles met mijn naam, werk of omgeving was al weg.

Ik kwam in een laatste poging nog op iets met peper en zout (ik woon op de Zoutkeetsgracht) en merkte dat ook alles met peper al bestond, van Pepper, Pepperminds tot Red Peppers. Toen dacht ik: dat ga ik toppen! Met het meest hete pepertje dat er is, Piri Piri dus! En dat bleek ook echt lekker scherp te zijn, en goed te combineren met een blog (PepPerTalk) en natuurlijk diverse leuke relatiegeschenken en woordgrappen!

Ik vond de keuze op het randje, maar ook nodig om me te onderscheiden in marketing- en communicatieland. En het blijkt tot nu toe prima te werken. Precies lekker scherp, zoals bedoeld en zoals ik ook uit de hoek kan komen. Wil je het in je keuken gebruiken, klik dan op de link hieronder. Wil je het voor je online strategie toepassen, neem dan contact met mij op.

Lekkere recepten met Piri Piri vind je bijvoorbeeld in het kookboek ´Piri Piri & Sardientjes’ , van Tessa Kiros.

Piri piri & sardientjes
Piri piri & sardientjes
Tessa Kiros