Jos (deelnemer aan Boer zoekt Vrouw) zei in de aflevering van zondag zoiets als: Of je nu 100 of 3 brieven krijgt, er hoeft er maar 1 tussen te zitten. Hij vond daartussen in elk geval zijn liefde. Maakt het dan uit of je veel brieven krijgt?

Wat is de betekenis van veel?

En maakt het dan ook uit of je veel links naar je website krijgt, of veel volgers op twitter? Wel als je het gewoon leuk en kicken vindt, al die aandacht, voor je blog of tweets bijvoorbeeld: ‘wow, 1.400 mensen hebben mijn bericht gelezen!’. Mja, en dan?

Als je er een (zakelijk) doel mee hebt, dan ben je ook geïnteresseerd in de kwaliteit van je publiek. Oftewel: wie zijn die mensen eigenlijk en waarom zijn ze in je geïnteresseerd? Kunnen het ‘relaties’ worden?

Dan gelden eigenlijk dezelfde (marketing)regels als bij Jos; Als je zoveel mogelijk jezelf bent, trek je als vanzelf de goede match aan. En het is natuurlijk een perfecte match als vraag en aanbod als 1:1 op elkaar aansluit.

Gelden aantallen dan helemaal niet?

Jazeker gelden aantallen. Hoe meer mensen langs je winkel lopen, hoe meer die zal opvallen, en vooral bij die groep die in jouw winkel is geïnteresseerd. En daar gaat het vooral om: hoe krijg je nou juist die speciale groep langs, voor en vooral ín je winkel?

Focus en blijf jezelf

Doe als boer Jos; benoem zo goed mogelijk wat je leuk vindt in een partner en laat jezelf zo goed mogelijk zien, zodat mensen weten wat ze aan je hebben en sta dan vooral ook voor ze open. En met open staan vraag je ook vooral aan de ander wat die belangrijk vindt (en speel je daar – in het ideale geval – alvast op in).

Vandaag las ik van een andere Jos op twitter: ik ben weer veel te gepassioneerd, dat levert mezelf alleen maar ergernis en verder niets op. Toen ik hem vertelde dat ik hem door die passie juist had aanbevolen bij een groot bedrijf, was hij daardoor weer compleet verrast. Zo zie je maar.

Het is net als in de liefde. Je kunt maar beter jezelf zijn.

667 keer gelezen

0 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Lydia Scholte en Marian de Jong, Marian de Jong. Marian de Jong heeft gezegd: @CatjaCappon hierbij: http://bit.ly/gV6ORH […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *